De voordelen van een shampoo bar

De voordelen van een shampoo bar

Waarom overstappen op een shampoo bar?

Je haar wassen met een haarzeep (shampoo bar) kan even wennen zijn, maar heeft vele voordelen! Die zetten we graag voor je op een rijtje.

1) Helemaal plastic-vrij

Volgens de Plastic Soup Foundation zal in de komende 10 jaar zal de productie van plastic met 40% toenemen. Als we niets tegen de plasticsoep ondernemen, zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee zijn dan vis. De Verenigde Naties waarschuwen dat het zeeleven onherstelbaar verwoest zal worden. Koraalriffen blijken extra kwetsbaar voor plastic. De plasticsoep zal de voedselvoorziening van miljoenen mensen in gevaar brengen, terwijl de productie van plastic een nog hogere vlucht neemt door goedkoop schaliegas. Dat we duurzamer moeten gaan leven, is inmiddels duidelijk. Betere wereld, begin bij jezelf? In dit geval wel! Je badkamer verduurzamen is makkelijker én leuker dan je wellicht denkt. Overstappen op een shampoo bar bespaart velen plastic-flessen per jaar. Een shampoo bar staat gemiddeld gelijk aan 3 plastic flessen shampoo. Al helemaal als je dan ook overstapt op body bars in plaats van douchegel en face bars in plaats van gezichtsreinigers.

‍2) Handig voor op reis

Een shampoo bar is de ideale reisgenoot. Je hebt immers geen gedoe bij de douane omdat je vloeistoffen bij je hebt. Daarnaast kan het ook niet gaan lekken. Dubbel win dus!

3) Goed voor huid en haar

Een 100% natuurlijke shampoo bar draagt echt bij aan een gezonde hoofdhuid en mooi en gezond haar. We gebruiken geen synthetische toevoegingen die het natuurlijke evenwicht op je hoofdhuid verstoren waardoor vaak huidirritatie ontstaat en je haar na het wassen al weer snel vet is door overmatige talgpoductie. Met onze shampoo bar hoef je je haar dus minder vaak te wassen. Ook krijgt je haar die mooie gezonde glas terug én krijgt het meer volume. 

4) Vrij van onnodige stoffen

Vloeibare shampoo in een plastic fles bevat van alles wat je liever niet op je hoofd wilt hebben en ook niet in het milieu: glansstoffen, chemische geurstoffen, sulfaten, parabenen en microplastics. Ja, er zitten vaak kleine plasticdeeltjes in vloeibare shampoo en die vormen een grote bedreiging voor ons milieu. Veel mensen met een geïrriteerde hoofdhuid vinden veel verlichting door over te stappen op een haarzeep.

Onze shampoo bar is een 100% natuurlijk en huid- en haarvriendelijk product in een mooie milieuvriendelijke verpakking. Nieuwsgierig geworden naar onze shampoo bar? Dat kan, we geven je bij de eerste bestelling 10% korting

Terug naar blog