Hoe het begon

Azur is begonnen als ambachtelijke zeepziederij uit Groningen. Geïnspireerd door de prachtige Côte d’ Azur, met een passie voor zowel de huid als het milieu, kwam Azur tot leven, opgericht door Eline. Al als jong meisje, was ze geïntrigeerd door de diep paarse, heerlijk ruikende lavendelvelden, de prachtige azuurblauwe Middellandse Zee, de zonnebloemvelden, alle verschillende tinten groen, de lekkere natuurlijke geuren, en natuurlijk de ‘savonneries’. Jaren later besloot ze haar eigen cosmeticaproducten te gaan maken, waaronder de de voedende Azur zepen. Uniek aan onze zepen is dat er een zeker percentage van voedende olie niet mee reageert in de chemische reactie, waardoor onze zeep dus niet uitdroogt maar voedt, en dat voel je!

Bekijk in de shop

Het zeepatelier

Al onze zepen worden nog steeds volgens Eline haar receptuur en designs gemaakt. In ons atelier in Groningen produceren wij op ambachtelijke wijze met veel liefde onze zeep- en huidproducten. Alles wordt door onszelf gedaan: van productieplanning tot inkoop van grondstoffen. Ook doen wij alles met de hand. Denk aan het afwegen van ingrediënten, gieten, snijden en inpakken.
Zeep maken is onze passie.  Elke zeep heeft specifieke kenmerken en een uniek uiterlijk. Stuk voor stuk juweeltjes!

Ons atelier is gevestigd in Groningen. Wil je een keer kennis maken of ben je benieuwd hoe het er bij ons in de keuken aan toe gaat?

Neem contact op

Het proces van ambachtelijke zeep

Zeep maken is kort samengevat een chemische reactie. Plantaardige oliën, zoals shea butter en zoete amandelolie, reageren met een sterke base (hoge pH, tegenovergestelde van een zuur). Hierdoor ontstaat een nieuwe chemische verbinding: het zeepmolecuul. De reactie gaat verder, waardoor er een soort vla-achtige substantie ontstaat.

Nu komt het creatieve gedeelte!

Wij verrijken het ‘zeep-beslag’ met prachtige kleuren en geuren. Geuren zijn unieke combinaties van pure etherische oliën. Kleuren komen van gedroogde planten en klei. Door de zeep op verschillende manieren te gieten, creëren wij onze unieke designs.

Het zeepbeslag laten wij hard worden in de mallen, waarbij de chemische reactie ondertussen nog verder gaat. Na 24 uur snijden we de zeep in de bekende blokken. Deze blokken laten wij dan nog minimaal 4-6 weken drogen. Hierbij verdampt water, aanwezig in de zeep, waardoor de zeep rijpt en mooi hard wordt, zodat die extra lang mee gaat.  Dit is een essentiële stap om de kwaliteit van de zeep te waarborgen. Echt een ambacht!

 • NATURAL

  We werken met 100% natuurlijke en veilige oliën, geuren en kleuren.  

 • SKINLOVING

  Huidverzorging én verbetering is onze passie, en dat op natuurlijke wijze.

 • SUSTAINABLE

  Onze producten verpakken wij in gerecycled papier, glas of bamboe.

 • PLANT-BASED

  Wij werken met plantaardige ingrediënten die volledig vegan zijn.